זמן מנחה וערבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/02/02 19:14 כז בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

שאלתי בעבר מתי אפשר להתפלל מנחה ומתי ערבית... תודה על תשובתך! שאלתי היא האם רצוי להתפלל מנחה וערבית כמה שיותר מוקדם החל מהזמן שאפשר או שאין חשיבות לזמן בו אני מתפלל מנחה וערבית כל עוד זה בזמן שמותר להתפלל?

תודה ושבוע טוב!

תשובה

הזמן הרצוי לתפילת מנחה הוא בדיוק בזמן דהיינו מיד לפני שקיעה אך יש חשש שמא אדם ישכח או יאחר ולכן מקדימים מעט. יש מתפללים מנחה בחצות היום ואין נוהגים כן אלא רק בשעת דחק וכד'.
הזמן הטוב לערבית לכתחילה הוא מיד בתחילת זמנה דהיינו צאת הכוכבים ובזה יש דעות שונות מתי צאת הכוכבים ונהוג בדרך כלל משלוש עשרה עד עשרים דקות אחרי השקיעה.