זמן כניסת השבת

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 21/11/06 15:58 ל בחשון התשסז

שאלה

שלום רב!

האם נכון הדבר כי בעוד אישה מחוייבת לחדול מלעשות כל מלאכה עם הדלקת הנרות, עבור הגבר הדבר מותר עד לאמירת "מזמור שיר ליום השבת" כלומר כחצי שעה מאוחר יותר?

תשובה

שלום
אישה חייבת לקבל את השבת עם הדלקת הנרות. הגבר אינו חייב אז לקבל את השבת והוא רשאי לקבלה סמוך לשקיעה. בזמנים עברו היו מתפללים קבלת שבת וערבית מבעוד יום ולכן יכול היה לקבל השבת ב"מזמור שיר", אך כיום שאומרים אותו מאוחר ולאחר השקיעה חייב כאמור לקבל השבת לפני השקיעה

בברכה
אלישע פיקסלר