שאלה
שלום כבוד הרב! קודם כל רציתי להודות מאד על האפשרות הזאת לשאול! זה דבר מצויין ממש! יישר כח!! רציתי להתייעץ עם הרב אם להתחיל לצאת עכשיו עם בחור. מצד אחד אני מאד רוצה ומרגישה מוכנה לזה, ומצד שני אני לא יודעת אם אני מספיק שמחה ושלמה עם עצמי - שזה חשוב שיהיה לפני זה. אולי בעצם הרגשה זו תתחזק עם הקשר? תודה רבה לך מראש!!
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
זו שאלה שרק את יכולה לענות עליה.
אבל אם את הגעת לגיל ולבשלות ומוכנות בכדי להקים משפחה אז למה לא?
יתכן שאת צריכה לחזק את הביטחון העצמי שלך ולהתנער בעוצמה ולקחת את העניין ברצינות ולחפש בחור שאיתו את תוכלי להקים ב"ה את הבניין עדי עד.
אין תנאי מוקדם של שמחה או של שלמות כי אלו הם מושגים שקיימים כל הזמן וגם אחרי החתונה.
כל הזמן האדם מחפש את השמחה ואת השלמות העצמית שלו.
החתונה זה חלק מזה כי מי ששרוי ללא בן זוג הוא אדם לא שמח ולא שלם ולא מאושר .יש לו חיסרון גדול מאוד ברוחניות שלו.
וזה תפקיד הנישואין להרים (מלשום לשאת.... ) את האדם לגבהים אדירים של יצירת תא משפחתי על כל המשתמע מכך. זו משימה שמביאה את האדם לשלמות, לשמחה ולסיפוק רוחני כי רק אדם נשוי יכול להביא יותר טוב את העוצמות הפנימיות שלו לידי ביטוי.ואם זכה האדם וזיכך את עצמו הרי שאשתו לו לעזר.
בהצלחה,
עוזיאל
.