זכות הבחירה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 02/04/13 17:47 כב בניסן התשעג

שאלה

שלום!

בחנוכה האחרון יצאתי לסמינריון מנהיגות של בני עקיבא, שהיה 4 ימים (כולל שבת).

בשבת בערב הייתה שיחה בין כמה בנים ובנות, והתעוררה השאלה: איך יכול להיות שלבנאדם יש זכות בחירה? הרי הקב"ה יודע הכל! אז בעצם הכל נקבע מראש!

היו שם כמה תשובות שאני זוכר 2 מהן. אחת מהן אני מקבל ואת השנייה לא, והייתי שמח לקבל עוד תשובות. זה יכול לעזור לי ולחזק את האמונה שלי.

להלן התשובות שאני זוכר:

1. הקב"ה חי מחוץ לממד הזמן, ולכן אי אפשר להגיד שהוא יודע מה יקרה בעתיד, כי עתיד זה מושג של זמן, והוא לא בממד הזמן. (מקבל)

2. הקב"ה בוחר לא לדעת מה יקרה, כדי שתהיה לנו זכות בחירה. (לא מקבל)

נ.ב: מבחינתי ברור שיש זכות בחירה. הקב"ה אמר. אבל אני צריך גם תשובה אמיתית, לא רק אמונה.

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בגדול התשובה הראשונה היא לעניות דעתי נכונה, מימד הזמן לא שייך אצל הקב"ה, ואילו הבחירה החופשית היא אנושית וממילא השאלה לא מתחילה. אולם אני מבין שקשה לך עם התשובה הזו, כי מי אמר שהקב"ה הוא מעל הזמן. פה צריך לדעתי קצת להעמיק במושג הקב"ה. אם יש לך זמן וכח הבט בסדרת השיעורם הזו

http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742