זכויות עובדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/05/10 10:44 כא באייר התשע

שאלה

בוקר טוב לכבוד הרב

ברצוני לדעת כיצד יש להתייחס למעסיק דתי שאיננו מכבד פסיקה של בי"ד לעבודה החלה על כלל העובדים אצליו? ומה כבוד הרב מציע לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

קשה לי לענות על שאלה זו, שהרי איני מבין את הפרטים, ועוד יותר – איני מבין מה האפשרויות העומדות בפני שואל השאלה.
באופן עקרוני בלבד, בלי להתייחס למקרה הנתון, זו עבירה חמורה ביותר, שגם בתורה נאמר עליה "ואליו הוא נושא את נפשו", והנביאים דיברו בחומרא רבה על אלה שאינם נוהגים בעבדיהם (שהם השכירים המודרניים) בצורה נכונה. זו גם פגיעה חמורה בבין אדם לחבירו, גם עבירה על מצוות ד', וגם חילול השם שאדם מאמין נוהג שלא כדין עם עובדיו.
אולם כאמור, איני יכול להתייחס למצב הנתון, שהרי לא שמעתי את הפרטים ולא את שני הצדדים, ולמעלה מכך – השאלה הייתה מה אני מציע לעשות, אולם לא ברורות לי האפשרויות השונות העומדות בפני הנפגעים.

אשמח להיות לעזר

כל טוב