זיווג

חדשות כיפה הרב אייל קרים 15/12/02 10:37 י בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

ראשית- תודה על שכבודו מתייחס לשאלתי בזמן הצפוף שיש לו.

שנית- אודה לו אם לא תפרסם את שאלתי באתר אלא אם חש הוא צורך גדול על מנת שאחרים ילמדו מהתשובה אשמח .

אני בת 25 את זיווגי ההגון לא מצאתי, ויש בי החשש אולי אין לי כלל זיווג, למרות הסברה ש- 40 יום לפני היווצרות הוולד יואת בת קול וכו'

ושאלתי נובעת ראשית אולי בשל הייאוש אך גם בשל כך שישנם אנשים שלמרות הכל לא נישאו לעולם, ואני חוששת שמא אני נמנת עם אותם כאלה שאין להם זיווג. אני מתפללת על הזיווג וב"ה אני משתדלת בהתחזקות הדתית בכלל, יתכן ולא הגיע שעתי אך איך בכל זאת ניתן להסביר את העובדה שישנם אנשים שלא נישאו מעולם.

אודה לרב על התשובה, וצר לי, כמובן, על שאלת החולין הזו.

בברכה

תשובה

שלום

מאחר ושאלה כשאלתך חוזרת על עצמה פעמים רבות בווריאציות שונות ובאופנים שונים, אפרסם דעתי באתר.

מה שיש אנשים שלא נישאו מעולם, בחלק מן המקרים האדם עצמו קיפח את עתידו המשפחתי מסיבה זו או אחרת, ובחלק מן המקרים אכן אין הדבר תלוי בו. קיימת מציאות פנימית ואמיתית יותר מזו הגלויה לעין, לפיה נגזר על אדם פלוני שלא ינשא, וזה ע"פ סודות נשמתיים, שלבני אדם פשוטים כמונו אין הבנה בהם.
כל זאת טוב ויפה, אך בחיינו המעשיים אסור לנו להתנהג ע"פ שיקולים מיסטיים של נשמות, אלא ע"פ השכל האנושי הפשוט והבריא, שמעליו מולך השכל של התורה.
אין מקום לנערה בת 25 להיכנס לייאוש כתוצאה מזה שהיא עדיין לא מצאה בן זוג. כמובן, תפילה וחסד בוודאי עוזרים, התחזקות דתית כללית בוודאי מסייעת. אך השאלה היא, עד כמה את יוזמת ונפגשת, ומנסה, כמובן במגבלות כוחותייך הנפשיים.
אני עצמי מכיר שתי בחורות שנישאו, האחת בת יותר מ-40, והשניה בת 38 , ושתיהן, ברוך השם, מצאו בעלים טובים, ישרים ורציניים.
העיקר לא לחדול מלנסות, גם אם את היוזמת.

בברכה
אייל קרים