זיווג

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 04/06/02 07:20 כד בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.הנני בחורה בת 23 בוגרת אולפנא המחפשת את חציי השני מזה זמן רב וללא הועיל.

אני יוצאת הרבה ולאחרונה חוויתי קשר של כחודש עם בחור ששבה אותי בקסמו(מה שלא קרה מעולם) אך אותו הבחור אמר ששכלית הקשר מתאים אך רגשית הוא מרגיש שכשהוא לא נמצא איתי אני לא מעסיקה אותו כל הזמן והוא יכול "לשכוח" אותי,אז הוא שואל איך במצב הזה הוא יהיה מסוגל לחיות איתי.שנינו הסכמנו שהוא לא השקיע מספיק ולא עבר מספיק זמן כדי שהוא יקבל את ההרגשה בה הוא מעוניין אך בכל זאת רגשית הוא מרגיש חסום בעניין הזה,וכשהוא איתי הוא מרגיש שרק איתי הוא רוצה להיות.שנינו חווינו קשרים ומודעים לקושי מציאת הזיווג,אי לכך קשה לי מאד עם הרגשת ההחמצה. האם יש באפשרותי לעשות משהו כדי לקדם את העניין?מבחינתו לקחנו הפסקה לא מחייבת ...

תשובה

רעיה שלום.

נראה שהקשר ביניכם לא הצליח להתפתח כראוי. כפי שאת אומרת לא השקעתם בו מספיק.

התקופה המתוארת (חודש) לא בהכרח מספיקה לרגש להתפתח. על כן אין לדעת מה משמעות הרגשות הסותרים של הבחור.
אם אתם רואים סיכוי לקשר, כדאי לנסות ולהמשיך להפגש. אם אינכם רואים סיכוי כזה, חבל 'למשוך' את הקשר ב'הפסקה לא מחייבת', שאינה מאפשרת להתפנות לנסיון הבא.

בהצלחה

ישראל סמט