זיווג

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/11/14 23:52 ב בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כ - 10 שנים בתשובה.

קצת אחרי שחזרתי בתשובה הייתי בזוגיות עם בחורה דתייה מזה שנתיים.

הקשר הסתיים בצורה לא בריאה מלאה בשנאה וכאסח בכלל לא פשוט. עד לרמה שאנחנו לא יכולים ולא רוצים לראות האחד את השני.

מאז ועד היום היו לי פה ושם קשרים אך מעולם לא היה לי שוב קשר שכלל אהבה כמו לבת הזוג המדוברת.

ידוע לי שהיא הייתה מתעסקת עם כל מיני אנשי קבלה וכאלה ויש לי חשש שמא היא עשתה לי קללה של קשירת אהבה.

ידוע לי שהיא גם היום רווקה, וגם אני מאז כאמור הייתי בקשרים אבל לא הרגשתי מה שהרגשתי אליה. ותמיד אני איך שהוא משווה לזוגיות ההיא.

איך אוכל להתיר את הנושא הזה ולהשתחרר?

תודה כבוד הרב!

תשובה

שלום רב,
לא הבנתי, אם הזוגיות הייתה כל כך מסיבית וטובה אז למה רבתם? האם זה מראה שאתה לא רגיל לזוגיות נורמלית? אין לי תשובות לכל השאלות, כדאי לך ללכת לטיפול מקצועי ולראות האם משהו חוסם אותך. שום קללה לא הייתה ולא קשירת אהבה. תשתחרר תהיה נחמד לאנשים, אל תריב ותעבוד על המידות. הזיווג יבוא.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת בינות רעננה.