זוגיות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 13:37 כא בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד כבוד הרב שלום!

שאלתי היא:

מדוע קשה למצוא זיווג הולם?

מדוע ההתמודדות גורמת לנפל רוח?

אם הקדוש ברוך הוא עשה שלכול מכסה יש סיר,

אז מדוע צריך לסבול?

אודה לך על תשובתך

תשובה

בס"ד
לאבי שלום

צריך להתפלל על כך, לחפש בכל מקום, וכשמוצאים מישהיא מתאימה צריך לחזר אחריה. כך אמרו חז"ל שחייב אדם לחפש אחרי אשתו ולא היא אחריו.
גם בחיזור צריך לדעת כיצד עושים זאת בדרך נכונה ואפשר להתיעץ על כך עם הורים או חברים מבינים

לעצם הקושי שבענין רציתי לומר לך שבאמת אמרו ז"ל קשה זיוגו של אדם יותר מקריעת ים סוף. ואני בטוח שאתה חש היטב את דברי חז"ל בענין זה. בסוף גם ים סוף נקרע לגזרים והכל בא על מקומו בשלום. הוא נקרע אחרי שהתפללו וצעקו אל ה' אבל לא רק - הם נסעו אל תוך הים.

זאת אומרת שצריך להאמין ולהעיז לקפוץ לתוך המים.
אם מעיזים - מצליחים.
אם נכנסים לדכאון - בטוח לא מצליחים.

בקיצור לא צריך לסבול בכלל, אלוקים עשה את העולם טוב מאוד, ורק בני אדם מקלקלים אותו. אם מישהו קלקל בדור זה או דורות עברו - אפשר לתקן.

שמואל אליהו