שאל את הרב

זוגיות-מיועד לרב יובל שרלו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/07 22:40 ד בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

השאלה מיועדת לרב יובל שרלו!

הרב שלום!אני נשואה כמעט שנתיים ולצערי הרב(או לשמחתי,כי אינני יודעת אם זה היה יותר גרוע)אין לנו עדיין ילדים.

דבר זה גורם לפעמים להרבה מתח,בנוסף בעלי הוא אדם שמתעצבן במהירות,וקשה לו לעבוד על זה,ניסינו כמה פעמים ללמוד יחד תיקון המידות ,וכל מיני ספרים על זוגיות במטרה שזה יעזור לו,אך הוא טוען שזה אופי שלו הוא לא יכול לשנות זאת.דבר נוסף הוא מאוד נלחץ מכל הנושא הכספי כיוון שאני רק עכשיו סיימתי את התואר,והוא כל הזמן דוחק בי לעבוד.

מה ששבר את גב הגמל היה שהיום החלטתי לתת מעשר אחרי תקופה ארוכה שאני מדברת איתו על זה,עד שבסוף נתנו ואז הוא ממש התעצבן,הוא חשב שהתכוונתי לתת רק מהמשכורת שלי ואני התכוונתי משל שלנו.הוא רוצה שנהיה בחשבונות נפרדים וכל מיני דברים כאלה.

למרות הכעס שלי מההתנהגות שלו כי זה היה ממש פוגע ניסיתי לדבר איתו שוב ושוב והוא לא רוצה,מה גם שהוא אומר לי לפחות מספר פעמים בשבוע:"אולי נתגרש"?"נמאס לי ממך" "זה היה טעות להתחתן",ודברים נוספים שמאוד פוגעים,אני משתדלת לשים את הכעס בצד ולדבר איתו ,אך אז הוא אומר דברים יותר פוגעים,אינני יודעת מה לעשות.לשמחתי בעלי מאוד מחובר לגישות שלך בנושאים שונים.

תשובה

שלום וברכה

דחוף דחוף ללכת לייעוץ.
הדבר הראשון שלומדים בייעוץ הוא איך לדבר האחד עם השני. איך לפנות מקום האחד לשני. איך להקשיב. איך להבין את הלחץ של השני, אולם לא לקבל זאת כעובדה אלא לסייע בעדו לצאת מהעניין, איך מקבלים החלטות ביחד ומה משמעותה של זוגיות, איך לא אומרים בשום אופן מילים כמו "נמאס לי ממך" וכדו'.
שניכם תלמדו האחד עם השני לפתוח את הסתימות ביחסים ביניכם.
רק אז אפשר לדעת האם באמת קרתה תקלה חס ושלום ואינם מתאימים, או שפשוט לא למדתם לחיות ביחד. הייעוץ מתניע תהליך פנימי בין בני הזוג, ואז מתבררים הדברים באמת.

על כן, טוב יהיה כי תשקיעו בעצמכם את הזמן כי זה הדבר החשוב ביותר שיש לעשות.

כל טוב

כתבות נוספות