זהירות בדרכים ורבנים

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/12/01 16:15 כג בכסלו התשסב

שאלה

זה זמן רב שיוצא לי לסוע בכבישי הארץ עם רבנים שונים, וכל פעם אני מופתעת מחדש מכמות עברות התנועה שהם מבצעים החל מאי חגירת חגורה, דיבור במכשיר הטלפון הנייד, והגדיל לעשות אחד הרבנים שהדביק מבקה של "שוויתי ה' לנגדי תמיד" על מד המהירות שברכבו.

השאלה שלי האם אני שוגה, ואכן זו צריכה להיות מידת הבטחון גם שלי בבורא. או שמא יש פה זלזול תהומי במושג של ונשמרתם מאוד לנפשותכם. האם זה החינוך שילדי עשויים לקבל בישיבות ?

תודה רבה,

ונסיעה בטוחה

תשובה

ב"ה

הערתך ראויה ליחס רציני.

כשלעצמי, אני מבטיח לשים לב ולהקפיד על כללי התנועה. אין ספק שלסמוך על הקב"ה במקרה זה הוא תמוה ולא ברור. האחריות האישית היא זו שצריכה להניע את כולנו.

ולואי ונצליח להקפיד בהידור על מצוות "ונשמרתם"

בברכה,
שי