והייתם נקיים מה' ומישראל

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 19/05/14 16:45 יט באייר התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

לפני הבגרות במתמטיקה דיברתי עם המורה שלי על המגן שבו הוא יגיש אותי והוא אמר לי שהוא מגיש אותי על תשעים. לאחר כמה זמן ראיתי שהוא הגיש אותי על מגן של תשעים וחמש, ואני חושש שהוא התבלבל. האם אני צריך להעמיד אותו על טעותו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראשית, מי אמר שהמורה טעה, אולי מאז שדיברתם הוא התרשם שאתה ראוי לציון גבוה יותר.
שנית, מורה למתמטיקה לא טועה בד"כ במספרים, ומסתבר שלא טעה אלא החליט להוסיף לך. אז מעיקר הדין אין עליך חובה לשאול אותו בנושא.
אך לפנים משורת הדין אני מציע שתיגש אליו ותאמר לו שאתה מודה לו על-כך שהוא הגיש אותך עך מגן של 95, ולפי תגובתו תדע אם הוא טעה או שעשה זאת בידיעה וכוונה.

בהצלחה!