ה' מעניש את הגויים ?

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 29/08/05 02:05 כד באב התשסה

שאלה

רק היום הייתה סופת הוריקן קתרינה בארה"ב,והמון דתיים אומרים שזה בגלל ככה וככה ובלה בלה בלה. אני לא יודעת מה איתם,אבל אותי לימדו שלא נכנסים לחשבונות של אלוקים,ולא מנסים לפרש את הדברים שהוא עושה.

מה זאת אומרת ה' מעניש את הגויים על ההתנתקות? מי אתם שתדעו זאת? מעניין אותי אם אני צודקת,או שאי אפשר להתעלם מן הקשר?

ולסיום,אני מתפללת עכשיו שהסופה הזאת תעבור בלשלום,אמן!

תשובה

שלום לך

סליחה על העיכוב הארוך בתשובה. (זה לא באשמתי, אלי הופנתה השאלה רק היום, אבל זה לא צריך לעניין אותך).

בעיקרון, את ממש צודקת. אנחנו לא יודעים מה הם החשבונות של בורא עולם, ובואדי שאיננו יכולים להסביר את מי מעניש ה' ולמה.

לפעמים אפשר למצוא קשר הדוק בין אירועים ואז בזהירות גדולה אנו מנסים לתת הסברים וגם אז אנו נשארים בספק. נראה לי שזה לא המצב אודות ההוריקן קטרינה, כלומר את לדעתי צודקת.

בברכה
יעקב סביר