ה' הוא המלך

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 27/12/06 14:16 ו בטבת התשסז

שאלה

קניתי לא מזמן את החולצה שמאחורה רשום "ה' הוא המלך!" ומקדימה כתוב "מי מעז להלחם במלך"

כשהגעתי הביתה,אח שלי דיבר איתי על החולצה...

טענתו היתה שכמו הנצרות שהם הרגו ועשו פרעות ביהודים "בשם האל" כמעין שליחים...

לכן,החולצה של "מי מעז להלחם במלך" זה בעצם התגרות והרגשת התנשאות כלפי מי שלא מסכימים איתי...

אני עמדתי מולו בלי ממש לדעת מה לענות לו... אז מה הרב חושב על זה?

תשובה

שלום וברכה
אני לא חושב שהדבר דומה חלילה למלחמות הנצרות ומסעי הצלב וברור שאם דבר כזה כתוב על החולצה זאת לא הכוונה.
יחד עם זאת לדעתי עלינו לקדש שם שמים באהבה ורעות ועדיף לא להשתמש במושגים מלחמתיים ובוטים.
בברכה