התרת קללות - דחוף

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 17/09/16 21:01 יד באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נורא נורא לחוצה

אני חוזרת בתשובה..

וקרה מקרה בשבת שאבא שלי אמר לי "את לא תתחתני עד שלא תעשי (איזשהו משהו)", "בעלך יתגרש ממך"..

הוא אמר את זה מכעס..

אני נורא לחוצה.. פעם שאלתי באיזשהו באתר על אמא שלי שקרה איתה מקרה דומה, ורב חזר אלי ועשו לי התרת קללות דרך הטלפון. האם ניתן שהרב יעשה לי?

זה ממש ממש חשוב לי..

תודה!

תשובה

שלום וברכה

לפני שרצים להתרת קללות, חשוב לגעת בתוכן הדברים: כיבוד הורים. מצווה מהתורה לכבד את ההורים גם כאשר דבריהם אינם מוצאים חן בעיני הילדים.
לכן, חשוב להסדיר את הנושא מול אביך, ולבקש ממנו מחילה גמורה ושיחזור בו מדבריו, הרי פשוט שהוא רוצה בטובת ילדיו.

כמו כן, לא כל מה שנאמר בכעס נחשב קללה, וקללת חינם -לא באה.

למען הסר ספק, נוהגים קהילות ישראל לומר התרת נדרים וקללות לפני ר"ה בכדי שלא יהיו קטרוגים חס ושלום ביום הדין, ולכן כדאי שתשתתפי כבר אז.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה