שאלה
שלום, לפני למעלה מחצי שנה נדרתי שכאשר ואם יקרה משהו שאני מאוד מחכה לו, אפסיק לעשן. לאחר כחודש, כאשר הדבר שחיכיתי לו טרם קרה,
חשתי ברע, סחרחורות וחשבתי שזה מהעישון כך שנדרתי באותו הרגע שאני לא מעשנת יותר ושזו מתנתי לעצמי ליום הולדתי. עברה חצי שנה ואני לא מעשנת ולאחרונה קרה גם המשהו שחיכיתי לו בנדר הראשון שלי, אולם, אני ממש מעוניינת לבטל את הנדרים שכן יש לי סיוטים בלילות, בהם אני מעשנת ומפירה את הנדרים שנדרתי. אני מתעוררת מבוהלת מהשינה.
זה קורה לי המון , אני מבקשת לבטל את הנדרים כדי להפסיק את הסיוטים וגם אני לא רוצה להרגיש מוגבלת בנדר. קראתי בתשובות שלכם שזה בעייתי, עדיין אשמח לדעת אם ישנו פתח לבטל את הנדרים, האם ניתן ביום הכיפורים לבטל אותם?
תשובה
שלום וברכה
בעקרון אי אפשר לבטל נדר שבא לחזק אדם שלא יעשה דבר איסור (במקרה הזה עישון). אם מדובר על שכיחות נמוכה שאולי אינו מזיק כ"כ - יש אולי היתר, וכדאי שתגשי לתלמיד חכם שיעשה לך התרת נדרים (יום כיפור עוזר רק לדברים שלא נאמר במפורש נדר אלא רק הנהגה טובה וכו')
[בברכה חגי