התרת נדרים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 09/09/02 10:51 ג בתשרי התשסג

שאלה

שלום וגמר חתימה טובה

בהיותי מבית אשכנזי נהגתי כל השנים לשמוע תקיעת שופר וליטול לולב בברכה. עם נישואי לפני 14 שנה, הבנתי כי עלי להפסיק לברך בעת נטילת הלולב, ומתוך כך ברבות השנים גם הפסקתי ליטול לולב כלל.

השנה בר"ה, נאלצתי בפעם הראשונה להשאר בבית עם ביתי החולה. (נודה לכל מי שיוכל להתפלל עבורה: אפרת בת לאה צופית) וראיתי כי הרב אליהו שליט"א כתב ב"קול צופייך" כי מי שנהגה לשמוע קול שופר ולא יכולה- עליה לעשות התרת נדרים. בסופו של דבר, בעלי תקע לי אחרי התפילה. אולם שאלתי היא אם הייתי צריכה לעשות התרת נדרים גם על מנהגים אחרים כגון: לולב, אמירת הלל בברכה, ספירת העומר בברכה וכיוצ"ב. ואולי היום לאחר זמן כה רב אין כלל מקום לשאלה?

אני מתנצלת על האורך.. ומאחלת לכ"ת ולכל עמ"י שנת גאולה וישועה

תשובה

לאה שלום,
אינני מבין מדוע הפסקת ליטול לולב ולברך עליו וכן ביחס לשופר,הלל עם ברכה וספירת העומר.כאשה אשכנזיה את רשאית להמשיך ליטול לולב בברכה,וכן כל שאר הדברים שציינת.
בברכת חתימה טובה
שמואל זעפרני