התרת נדרים?

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 12/11/13 18:34 ט בכסלו התשעד

שאלה

שלום רב,

לפני זמן רב לקחתי על עצמי להוסיף איזשהו קטע בתפילת שמונה עשרה. עם הזמן, לא התמדתי בכך, מכיוון שהקטע לא הופיע בכל הסידורים, אמרתי אותו רק מדי פעם ואז הפסקתי.

מדי פעם הציקה לי המחשבה על כך שאני זקוקה להתרת נדרים, והחלטתי היום לשאול סופית-

האם זה שלקחתי על עצמי להגיד קטע מסוים, נחשב נדר? ( אני לא זוכרת את הנוסח המדויק, אך אני כמעט בטוחה שלא אמרתי את זה בפה אלא לקחתי על עצמי בלב ).

ואם כן, האם אני צריכה לעשות התרת נדרים? ( יש לציין שהייתי בתפילת "כל נדרי" ביום הכיפורים כבר כמה פעמים מאז.. ) כיצד עושים זאת?

אשמח לתשובה בימים הקרובים, העניין מעיק עלי מאד כמשהו שאולי מעכב אותי בחיים!

תודה!

תשובה

לשואלת: שלום,
כפי המתואר לא נראה שיש כאן נדר ועל כן אין את צריכה התרה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה