התרת נדרים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 01/04/12 00:20 ט בניסן התשעב

שאלה

כבוד הרב,ברצוני לשאול האם אמירה שאמרתי "אני לא אשמע שירים יותר בלועזית" צריכה התרת נדרים או לא?

ואם כן מאיפה אני משיגה את הנוסח?

תשובה

שלום וברכה!

לא פשוט לענות על שאלה זו, בלי לדעת מה ליווה את האמירה - אילו מחשבות ותחושות. האם התכוונת באמת למה שאמרת, האם נהגת והקפדת שלא לשמוע שירים לועזיים? רק אם אקבל מידע המשלימה את התמונה אוכל לענות בצורה נכונה. כמו כן, צריך לזכור אם נדר באמת תפס, לא מועיל לומר איזה נוסח של התרת נדרים, אלא צריך לפנות לרב הבקי באמת בדיני נדרים כדי להתיר את הנדר (שוב אם הוא תפס באמת). נדרים זה לא דבר פשוט ולא מתירים אותם סתם כך.

פסח כשר ושמח,

חיים בריסק