התרת נדרים למנהג טוב

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/10/03 05:54 יז בתשרי התשסד

שאלה

בע"ה

שלום כבוד הרב!

האם זה נכון שכל מצווה שהיא רשות שעשיתי פעמיים או שלוש נחשבת לחזקה ואני חייבת לעשות אותה?

לדוגמא- תפילת ערבית לבת, סעודת מלווה מלכה.

ואם כן- כדי שיחשב חזקה צריך לעשות אותה פעמיים רצוף- כלומר יום אחרי יום או שאפשר בדילוגים?

ואם אני לא רוצה שתחשב חזקה ואני מתנה על כך- מתי עלי להתנות- בכל פעם שאני עושה את המצווה, פעם בשנה או אולי פעם בחיים?

אפשר להתנות שאני לא רוצה ששום מצווה תחשב לי חזקה?

ואם לא התניתי- אפשר לעשות התרת נדרים? (צריך בפני שלושה בנים? ) התרת נדרים בערב ר"ה מועילה לכך?

תודה רבה.

תשובה

בסד

שלום רב

למד לשונך לאמר " ב ל י נ ד ר ".

ודאי שהתרת נדרים מועילה, גם זו של ערב ראש השנה .
ולפי הנוסח של החיד"א שאנו רגילים לאמר היא מועלה גם כתנאי לעתד.!

בברכה