התרת נדרים לגבי אכילת קטניות

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/03/12 22:01 א בניסן התשעב

שאלה

שלום וברכה,

בבית הורי לא נהגו לאכול אורז בפסח ושאר קטניות אכלו.(יהודי מרוקו)

בעלי (בעל תשובה) נוהג לאכול אורז בפסח.

השנה מסיבות תזונתיות יתכן וארצה לאכול בחג פריכיות אורז, המכילות אורז ,האם עלי לעשות התרת נדרים לשם כך?

במידה וכן- איך עושים זאת?

תודה רבה.

מיכל.

תשובה

שלום וברכה!

עקרונית את הולכת לפי מנהג בעלך ואין צורך בהתרת נדרים כדי לעבור למנהגו. בר, כל זה נכון אילו היית נוהגת כמנהגו מיד לאחר הנישואין, אך אם המשכת במנהג מבית אבא? אז קבילת על עצמך שוב את הנדר ועלייך לפנות לרב באזור מגוריך שידריך אותך כיצד לבצע התרת נדרים וגם יעזור לך לעשות זאת.

בברכה,

חיים בריסק