התקדמות בדת בהדרגה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/16 02:02 י בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא מזמן חגגתי בר מצווה ומאז אני משתדל כמה שיותר לעבוד את הקדוש ברוך הוא. מניח תפילין כל יום, ק״ש שעל המיטה, בע״ה מתחיל לשמור שבת ומתחזק מיום ליום.

אממה, עם כל המצוות שאני זוכה לקיים, מדי פעם עוברת בי המחשבה לחבוש כיפה באופן קבוע, אך אני תוהה האם אני ״בשל״ לכך, זאת-אומרת, האם אני מספיק מוכן לכך, לא בגלל התגובות של האנשים כי זה לא מפריע לי, אלא בגלל העניין של המוכנות והבשלות.

תודה רבה ;)

תשובה

לשואל שלום
ראשית כל- מזל טוב! שתזכה לעלות מעלה מעלה במדרגות היהדות.
כל הכבוד על ההתקדמות; אלו מצוות חשובות ביותר, ה' משגיח על מעשיך ושמח בכל צעד שלך כלפיו.
אכן, ההתחלה בדבר חדש היא קשה. החלטה בעניין של סממן חיצוני כמו כיפה הוא קשה שבעתיים. עליך לדעת שהדרך לקיום המצוות לא חייבת להיות מהירה ו'בבת אחת'. יש כאלה שזה מתאים להם, אבל רובנו מבצעים את הדברים [אט-אט, עם מוכנות ובשלות מתאימה] כפי שכתבת בחכמתך.
לכן הצעתי לך היא [ללמוד על חשיבות הכיפה, על ההיבטים הרוחניים שלה]. מה היא מסמלת? כיצד נרגיש את ה' בכל רגע? איזה סוג של ענוה נדרשת ממני מכך שיש מישהו מעלי?
ספר מומלץ: "עיין ערך יהדות" מאת הרב חגי לונדין
בהצלחה רבה! עלה והצלח.