שאלה
לפעמים אנחנו מתפללים על אדם חולה אך לפעמים האדם לא מתרפא.
האם ה' לא רוצה בכך? שהאדם (או הילד הקטן) ישאר חולה זה טוב? כך צריך להיות?
תשובה
שלום רב
אנחנו לא יודעים כיצד הקב"ה מנהל את עולמו. דרך הנהגתו את העולם היא דבר שבני אדם לא יכולים להגיע להבנתו באופן מלא.
אנחנו חייבים לזכור קודם כל שהקב"ה הוא הטוב הנצחי. אנחנו, כדברי דוד המלך ע"ה, חיים שבעים שנה, ואם בגבורות שמונים שנה, ולעומת זאת הקב"ה "כי אלף שנים בעיניך כיום יעבור...". בפרספקטיבה כזו ניתן לראות דברים שבמבט מקרוב נראים כמו נקודות שחורות משחור, כאשר באמת הן חלק מתמונה צבעונית ויפהפיה.
האמונה שלנו בקב"ה מלמדת שהוא לא עובד אצלנו. לפעמים בעולמנו יש תקלות ותאונות, דברים שממוטטים אותנו לחלוטין. דברים בלתי נתפסים בשכל שלנו. לפעמים אנחנו בטוחים שאם נתפלל ונתפלל הדבר ישנה את הגזירה, אך בסוף זה לא קורה. זה לא קורה, לא בגלל שה' לא טוב, אלא בגלל שאנחנו לא מבינים את הנהגתו את העולם.
התפילות מועילות ומשנות בשמים, אך הן לא ערובה לכך שמה שביקשנו יתמשש כמו שביקשנו. לפעמים הן ישנו רק חלק מהבקשה המלאה, ולכן בפועל לא נראה את תוצאות התפילה בארץ. זה לא אומר בוודאות שלא התפללנו מספיק או שה' לא שמע את התפילות. אנו מאמינים שהוא שומע לכל התפילות, אך זה לא אומר שהבקשות יתממשו as is.
יכול להיות שה' לא רוצה בכך, אבל כדי שהוא לא ירצה צריך סיבה טובה, שאותה רק הוא יודע. אנו מאמינים שתשבי יתרץ לנו קושיות ובעיות, והדבר יתרחש לעתיד לבוא, בזמן שאנו מייחלים לבואו בקרוב.
שיהיה לכם כל טוב והרבה בריאות!
אריאל
(המשיב אינו רב)