שאלה
הרב: אני שקוע בתוך בור של כבוד: הגעתי למסקנה שאני מתפלל רק בשביל הכבוד! (אני משחק אותה מתפלל בכוונה וכשאני לבד בבית אני כלל לא מתפלל או מתפלל חפיף - רק כאילו) איך אני יוצא מזה? ומגיע לעבודת ה' טובה יותר לא בשביל כבוד?
תשובה
שלומות
אכן , אין דבר הסותר את מהות התפילה יותר מהכבוד , כל עינינה של התפילה הוא ענווה , נמיכות קומה והקשבה לקול פנימי , לכן אני מציע לך לנקוט בכמה צעדים ,
ראשית , השתדל לקצר בתפילה דוקא כשאתה מתפלל בציבור, כוונתי היא שלא תתן לעצמך להאריך יותר מהחזן , במידה והוא אינו ממהר יתר על המידה , כמו כן השתדל לא להתנדנד ולעשות תנועות המושכות את עין הרואים , ובכלל השתדל להתפלל בפינה נסתרת מעין רואים.
לעומת זאת , כשאתה מתפלל בבית , השתדל לפתוח בעיון תפילה , בקריאת פרשנות על אחד מקטעי התפילה, בקריאת סיפור חינוכי וכו' , ולאט לאט תצליח לבנות בעז"ה , תפילה אישית , פנימית עמוקה.
בהצלחה
שי
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם