שאלה
בס"ד
שלום כבוד הרב
יש לי שאלה, איך בעל צריך להתנהג לאישה?
אם זוג טרי שהתחתן לא מזמן.. לפני החתונה האישה הייתה מאושרת ואחרי החתונה אפילו חיוך אחד כמו שצריך לא היה לה, והאישה גילתה על הבעל שיש לו בעיה נפשית כנראה שהיא לא ידעה עליה בעבר, נטייה להתאבד כל פעם שהם רבים והיא מנסה לעזוב אותו.
היא לא מאושרת בכלל לא טוב לה בכלל וזה בלשון המעטה.
לפעמים היא אוהבת אותו אבל היא לא יודעת אם זאת אהבה אמיתית,
שמירת העיניים שלו היא שיקרית לחלוטין, ורואים את זה, הוא אומר שהוא שומר עיניים ונתפס המון על חם שהוא לא. האישה לא אומרת שהיא תפסת אותו אבל היא רואה. הוא מחופש רק לדתי, הוא לא כל הזמן אוכל כשר והוא גם משקר על זה, הוא כל זמן אפשרי משקר על דברים שהם הורסים את שלום הבית. אני לא מדברת על סתם ריבים וויכוחים שאפשר לסדר את זה, ברור וצפוי שקשה בהתחלה, אבל זה ממש יאוש.
הם מנסים להיכנס להריון, והם לא נכנסים, אולי זה אות שמיים שהוא לא בשבילה, שהיא שווה יותר ממה שהוא מציע לה, לא מציע לה כלום, ככה לפחות היא מרגישה. כל מה שחשוב בעיניה בעינוי לא חשוב בכלל.
כל הזמן שהיא אומרת לו משהו שמפריע לה הוא כל הזמן מצטדק ואף פעם לא מנסה להבין את הצד השני, כל הזמן רק רואה את עצמו.
כשהיא מבקשת את הישרכארט שלו רק בשביל לראות איך הוא יגיב, הוא מגיב כאילו השכן מבקש את הישרכארט שלו. יש לו אח חילוני שמדרדר אותו רק מהטלפון, הוא לא יודע מזה דרך ארץ וגם הבעל לא יודע מה זאת דרך ארץ, בעבר הוא היה רואה הרבה סרטי פורנו במחשב והיא גילתה את זה, והוא אמר לה שאולי זאת אמא שלו רואה אולי אח שלו שבא לבקר לפעמים והוא נשבע בה' יתברך שזה לא הוא ונשבע אפילו באבא שלו ז"ל שזה לא הוא, אחרי כמה זמן הם רבו על זה שוב, והוא אמר שזה כן הוא היה. האמון שלהם בעפר הכבוד בניהם, אין כבוד בכלל, הוא לא גבר מספיק בשבילה. מזה גבר? איזהו גיבור הכובש את יצרו- היצר הרע הוא החבר הכי טוב שלו.
מה עושים במצבים כאלה?
זה דחוף
תודה רבה
מיטל
תשובה
שלום מיטל וערב טוב
מכתבך היסב לי צער רב. המציאות שאת מתארת מורכבת מאוד, ואני מניח שהשאלה שבראש המכתב לא היא החשובה...
די ברור כיצד צריך האיש להתנהג ביחס לאשתו, ודי ברור שהזוגיות המתוארת כאן איננה בריאה, במובן הפשוט ביותר של המושג.
כמדומני שבאופן עקרוני ניתן היה לענות על תהיות שונות שעלו במכתבך (כיצד לבנות אמון בין בני זוג, כיצד להגיב אל גבר הנכשל בתחום שמירת הברית ועוד) בצורה כזו או אחרת, אבל אם תיאורך אודות מחלת הנפש של הבחור הוא נכון, הרי שאיני בטוח שיש לי את הכלים לסייע באופן מיטבי.
אני מציע לנסות ולקבוע פגישה עם המטפל של הבחור (בידיעתו או שלא בידיעתו) ולהבין אל נכון מה מצבו ומה ההשלכות של מצב זה עליו ועל החיים שלכם (האם הוא מטופל? האם הוא לוקח כדורים שונים? האם הוא מסוכן לאישה או לעצמו?).
אם אוכל לסייע עוד - אשמח מאוד, אך ראשית חכמה לענ"ד יש לפנות אל המטפל.
כל טוב
אורי
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם