התמודדות עם קשיים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 23/12/12 13:16 י בטבת התשעג

שאלה

שלום,אני נתקלת בהרבה קשיים במהלך חיי ותמיד האמנתי שיש מישהו מעליי והוא תמיד דואג לי אבל תמיד אני חוזרת פתאום להרגשת דיכאון כזאת .יש לי קושי בלימודים ואני כן דואגת לזה ,אני לוקחת שיעורים פרטים

הקושי העיקרי שלי הוא התמדה בדברים ובהצבת מטרות ואני תמיד אומרת לעצמי שאני אצליח ומבקשת מ ה' ותמיד אני מתוסכלת מהתוצאות לפעמים אני מרגישה ש ה' עוזר לי ולפעמים כאילו הוא מעלים עין וזה שובר אותי אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא מסוגלת ללכת לפסיכולוגית

ואני ממש רוצה להתמיד בדברים שאני עושה קראתי גם ספרים על זה אבל בנתיים שום דבר לא עוזר אין לי כוח להתמודד בקרוב גם יעשו לי אבחון. אני יודעת שיש לי שכל להצליח וגם הרבה אנשי מקצוע אמרו לי את זה ואני לא מצליחה להתמיד. לפעמים אני מרגישה כאילו ה' לא רוצה לתת לי כוח לזה ואני לא יודעת מה לעשות . אני יודעת ש ה' עוזר רק שאדם משתדל אבל אני מנסה ומשתדלת ואז נגמרים לי הכוחות

אשמח לעצה ,תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

השאלה שאת שואלת אינה אמורה לפנות כלפי רב אלא יותר לגורמים מקצועיים העוסקים בשיפור ריכוז. למרות הרתיעה שיש לך מפסיכולוגית אני ממליץ לך לשקול לפנות לכך (אולי לא לפסיכולוג ממש אלא קואצ'ר וכדומה). ברור שמצד האמונה - עבודת ד' היא לחיות באחדות, קרי להצליח לשלוט על כוחות חיי ובמיוחד על פיזור הנפש. כיצד אבל לעשות זאת, חוץ מתפילה כמובן, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע. אוכל רק להעיר מנסיון אישי - שלעיתים מציאת מסלול חיים שגורם הנאה לאדם וממלא אותו סיפוק (למשל בחירת מקצוע שאת מצליחה בו) יכול לגרום מינוף לכל האישיות להימצא בריכוז ובאחדות

בהצלחה רבה
חגי