התמודדות עם ירידה רוחנית של הבעל

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 18/09/16 03:08 טו באלול התשעו

שאלה

שלום. אנחנו זוג חרדי. בעלי לאחרונה נמצא בירידה רוחנית. לא מתפלל. לא מניח תפילין .כשבבית, נמצא בטלפון בסרטים וחדשות. המצב הזה ממש מפריע לי ומטריד אותי גם שזה החינוך שהילדים מקבלים. מה אני אמורה לעשות? אני נזהרת לא לדבר איתו על כך. היות שבעבר דיברתי והוא ביקש ממני "לא לתקן אותו".

תשובה

שלום
את צריכה להחליט, האם את רוצה כזה בית, כזה בעל, או שאם זה המצב, מוטב לחיות לבד, עם הילדים.
אם את מוכנה להמשיך, גם אם לא יהיה שינוי, א"כ הכל בסדר.
אם לא, התחילי לחשוב, לתכנן, מעבר שלך עם הילדים לדירה אחרת.
כאשר תהיה לך תכנית כללית כזו, אימרי לבעלך שזו כוונתך, בלי כעס, רק אמירה, שיש לך תוכנית כללית לצאת מהבית.
בתחילה יגיב בזלזול.
כאשר תתחילי לעשות פעולות כדי לממש את העזיבה, אני משוכנע שבעלך יהיה מוכן לעשות שינויי.

הרב אליקים לבנון
www.yelm.co.il