התיחסות ההלכה לגנטיקה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 02/06/02 03:18 כב בסיון התשסב

שאלה

לפני כמה ימים קראתי בעיתון שהצליחו ליצור ע"י הגנטיקה תרנגולות בלי נוצות כך שזה יעזור ויקל בשחיטה לתרנגולות לא יהיה חם לתרנגולות ולא יהיה בעיה עם נוצות.

מצד אחד זה מאוד חשוב להתפתח והקב"ה נתן לנו כח להתפתח ולפתח דברים שיעזרו לנו להתקדם בעולם אבל מצד שני זה נראה לי מאוד מוזר שנתחיל לפגום בבריות ה' ובמעשה בראשית עם הכח הזה שניתן לנו.

חשבתי שאם ינתן לזה לגיטימציה אנחנו נתחיל ליצור חיות כמו עכביש עם עניים של זבוב (סליחה על הדוגמא) והחוקרים יטענו שזה ממש חשוב כי

העכביש ככה יראה יותר טוב וזה יעזור לו לשרוד בטבע. ויותר גרוע שיתחילו ליצור למשל דגים טמאים עם סנפיר וקשקשת ואז הם יהיו כשריםו ליצור בהמות טמאות עם סימני טהרה ואז מה יהיה??

אז רציתי לדעת איך ההלכה מתיחסת לגנטיקה.

תשובה

אם אין במעשים אלו משום איסור כלאיים, מה איסור יש בעכביש עם עיני זבוב. דגים טמאים לשעבר עם סנפיר וקשקשת לכאורה טהורים.
בבהמה וחיה לא נוכל לאוכלם, גם אם יעלו גרה ויפריסו פרסה, לפי מה שפסק החזון איש, שאין אוכלים אותם אלא כמסורת. בנוגע לעופות וחגבים מוכח כן בגמרא.