התחלת בסיס העולם ואיך הוא התחיל בחטא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 02:08 ו בתשרי התשסג

שאלה

אל כבוד הרב

שלום. רציתי לדעת מהו מקור השתשלשות העולם אחרי לדת חווה את קין הבל ושת. כיצד נולדו צאצאיהם?

בכל אפשרות שהיא היה צריך כרוח בהיתרבותו הראשונית של העולם חטא, כיצד זה מסתדר עם "תורה קדמה לעולם"?

האם אדם וחווה היו יהודים במשמעות ההויה היהודית הקיימת קיום?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)על זה בדיוק אומרים חז"ל " עולם חסד יבנה " המילה חסד בתורה פרושה גם גלוי עריות במשפחה כמו ספר ויקרא פרק כ פסוק יז' " חסד הוא ונכרתו שניהם " .

המילה חסד מגדירה גם מקרה של אח שנשא את אחותו , וכך אומרים חז"ל פרוש על דרך הרמז [" עולם חס ד יבנה " שקין והבל נישאו לאחיותיהם , וכך נולדו צאצאיהם .]

2) התורה קדמה לעולם והשם הסתכל בתורה וברא את העולם ואת האדם .כלומר לפי מה שכתוב בתורה העולם נברא למשל בתורה כתוב שאסור לאכול חזיר אז השם ברא את החזיר ככזה שאם יאכל אותו אדם (עם נפש יהודי) הרי שהחזיר יזיק לו באופן רוחני וגופני. או למשל אם בתורה כתוב שהאדם דומה לעץ אז השם ברא את העץ ואת האדם בהתאמה מלאה בחומר וברוח.

3)לא .השם ברא את האדם הראשון עם חכמה אדירה שניתנה לו אבל הייתה לאדם גם בחירה חופשית לטוב או למוטב.
ועלה ברצון השם שהיהדות במתכונתה תווצר בדורות מאוחרים יותר .

בברכה,

עוזיאל

.