התחייבות לצדקה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/09/09 11:15 יב באלול התשסט

שאלה

לרב שלום,

בעקבות התרמה שנעשתה לצורך כתיבת ספר תורה ביקשתי לתרום סכום כסף, האחראים ביקשו שאשלח להם במזומן בדואר. (נתנו לי רק את הת"ד)

חלף זמן ועדיין לא שלחתי את הכסף ואני יודעת שסיימו לכתוב את הספר והכניסו אותו לבית כנסת.

האם עלי לשלוח את הכסף כאשר לא בטוח האם עוד זקוקים לו או לתת אותו למטרה אחרת?

(אציין שאין לי דרך ליצור איתם קשר לברר זאת)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה ותזכי למצוות
תשלחי להם את הכסף בהקדם. ייתכן שיש להם עוד חובות על הספר, ואם יש להם עודפים הם בודאי יעבירו אותו לס"ת אחר. נימוקים:
1. אסור להעביר כספים שמיועדים לכתיבת ספר תורה לאף מטרה אחרת.
2. את התחייבת דוקא להם ואם תתני לצדקה כל הון שבעולם לא קיימת את התחייבותך.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה דוד לוי