התחזקות לאחר חטא הברית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/09/16 14:29 יב באלול התשעו

שאלה

לאחרונה התחזקתי בדת , התחלתי להניח תפילין , לנטול ידים ולהתחזק באמונה.

היום חטאתי בברית ופתאום אני מוצף ברגשות ומחשבות של: אז מה שווה שאמשיך להתפלל או להניח תפילין? אלוקים לא יקבל את זה, זה יראה כצביעות. אלוקים לא ישמע לתפילות ולבקשות שלי וכו.

תחושת כישלון, תחושה רעה. האם יש אמת במחשבות שלי?

תשובה

לשואל שלום
שבחים לראשך על ההתחזקות בשמירת תורה ומצוות. אשריך! אתה בדרך הטובה יקירי.
לכל יהודי יש נקודה בה קשה לו באופן מיוחד. אצל אחד זה הרצון להתעשר, השני זה תאוות האכילה, ועוד ועוד. יצר המין הוא יצר חזק, ומאוד לא פשוט להתמודדות. אך חשוב מאוד להפנים: הנקודה הקשה הזו לא משפיעה על שאר הנקודות בחיים. הקדוש ברוך הוא רואה את ההתקדמות הענקית שלך בכל התחומים, ושמח בה מאוד! ראה את ההתקדמות שלך במבט עליון ותבין כמה שנקודות האור רבות על נקודת החושך הזו, וכך תתחזק.
בורא עולם שומע לתפילותיך וחפץ בכל מצווה ומעשה טוב שתעשה.
לסיום, אמליץ לך בחום על ספרו המצויין של ראש ישיבת רמת גן, הרב יהושע שפירא – ["אשיב ממצולות"] על נושא חשוב זה של שמירת הברית.
בהצלחה רבה! "חֲזַק וֶאֱמָץ אַל תַּעֲרֹץ וְאַל תֵּחָת כִּי [עִמְּךָ ה' אֱלֹהֶיךָ בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ]"