התחזקות בתורה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 16/07/04 00:34 כז בתמוז התשסד

שאלה

בעה"י

לרב שלום!

עד לא משמן הייתי בקשר עם מישהי מעירי שאני מכיר אותה רק דרך מסך המחשב, בזכותה (בעיקר) התחזקתי יותר בתורה והלכות כלשהן שלא הכרתי בעיקר בנושא של "בינו לבינה",מכיוון שלא למדתי בבית ספר דתי מכיתה א', שמחתי שהייתה לי אוזן קשבת מצד אחד ומעין מורה מצד שני, כעת נאלצנו לנתק את הקשר (דרך האינטרנט, זה היה הקשר היחיד בינינו), מסיבות כלשהן מצידה, עכשיו אני מפחד שאני אאט בהתחזקות שלי מכיוון שהיא הייתה הבסיס שלי לכל הלימודים וההלכות החדשות, היא הכירה לי אותם, שאלתי היא, מכיוון שאין לי עוד מישהו תומך שיכול לכווין אותי בנושא (לבד זה יהיה קשה צדי), מה עלי לעשות, האם יש איזו המלצה???

אשמח לקבל את המלצת הרב

בשורות טובות

.ד.

תשובה

שלום רב
תהליך התחזקותך בקיום התורה הוא חשוב מאד וע"כ מגיע לך יישר כח כפי שאתה בעצמך מבין תהליך זה חייב להתמשך במלא עוצמתו בצורה ממוסדת יותר.
הדבר הפשוט ביותר להתקשר לרב המקום ולקבוע איתו לימוד משותף מתוך הדרכה יחד עם זאת כדי לבדוק אפשרות להצטרף למסגרת ישיבה של חוזרים בתשובה ומתחזקים בצורה כזאת לבנות את הבנין האמוני הרוחני באופן נכון
יה"ר שתמשיך להתחזק ולהתקדם בעבודת ה'