התגוננות מפני מלחמה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 16/02/03 05:28 יד באדר א'

שאלה

שלום רב,

ידידים שלנו שגרים בירושלים ואינם תושבים, שאלו את הרב קנייבסקי האם עליהם לקנות מסיכות אב"כ ונענו שאינם צריכים. הם לא קיבלו נימוק ולא ביקשו.

המסקנה שלהם מכך היא אחת משתיים:

1. לא יהיה צורך במסיכות.

2. המסיכות לא עוזרות.

האם עלינו לנהוג בהתאם לעמדתו הנ"ל של רב המקובל כאחד מגדולי הדור בציבור החרדי ואף בקרב חלקים של הציבור הדתי-לאומי?

תשובה

שאלה מעין זו יש להפנות לכוחות הביטחון, הבקיאים בדבר זה ולא לרב. (והם ודאי יודעים את יעילות המסכות ומהו הסיכוי שיצטרכו אותן).
על כגון זה נאמר 'לא בשמים היא', וכידוע, היו תקופות קשות מאוד בהיסטוריה של העם היהודי בהן הרבנים אמרו מה שאמרו, והעם היהודי שילם על כך מחיר יקר מאוד (ואפילו לא כ"כ מזמן).
ואדרבא, ההלכה היא ש'אין סומכין על הנס'. ויש לעשות כפי שמורים לנו הגורמים המוסמכים לנושא זה.

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות