התבודדות

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 13/05/12 08:56 כא באייר התשעב

שאלה

רציתי לשאול, אם התבודדות שרבי נחמן דיבר עליה כל כך הרבה זה דבר כזה חשוב, למה אחרים לא מדברים על זה?

תשובה

נושא ההתבודדות איננו דבר חדש. אמנם אחרים מדברים על זה, אבל כפי הנראה שמשמיים ניתנה הזכות דווקא לרבי נחמן לפרסם את הדבר ולהצליח לגרום לאנשים לעשות את זה.

לכל צדיק בעולם יש רשות לפעול דבר מה שאחרים לא זכו וזהו העניין המיוחד שלו.
ה"חפץ חיים", למשל, הכניס בעולם את עניין שמירת הלשון. וכי לפניו לא דיברו על זה? בוודאי שדיברו, אבל כנראה שדווקא הוא קיבל רשות משמיים לפרסם את זה.
וכמו כן רבי נחמן, שזכה לפרסם בעולם דברים שאחרים לא הצליחו לפרסם.