השתתפות בפזמונסניף מותר או אסור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/06/01 18:59 יט בסיון התשסא

שאלה

בס"ד

יש אצלנו בסניף פזמונסניף (תחרות שירים בין השבטים) בקרוב, ורציתי לשאול מהו גדר האיסור של שמיעת שירת בנות. השבטים ישירו מעל במה, בנים ובנות יחד (הבנתי שככה זה פחות בעייתי). האם מותר להיות נוכח?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
שמעתי שישנן הנחיות הלכתיות של הרב דרוקמן כיצד לערוך פזמונסניף. כדאי לנסות להשיג אותן דרך ההנהלה הארצית, ולדאוג ליישומן.
מכל מקום, מי שהתיר שירת בנות יחד עם בנים הסתמך על דיעות מקילות מאד מאד בהלכה, תוך התחשבות במצב היהדות הדתית וברמתם הדתית של האנשים אליהם יועדו הדברים.
מי שמשתדל להקפיד על כל דקודוקי ההלכה ולהחמיר בשאר תחומי החיים, ראוי לו שיעשה זאת גם כאן.
בברכה
יוני,חברים מקשיבים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן