השתתפות אבות בהכתרה

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/01/08 09:07 כג בטבת התשסח

שאלה

שלום רב

לקראת חודש אדר המתקרב עלתה השאלה האם נכון יהיה לאפשר השתתפות אבות בהכתרה של בנות י"ב

(הבנות רוצות , האבות רוצים אבל מנהלת המוסד איננה מתלהבת בלשון המעטה)

או אם נחדד את השאלה במידה ויש פתח להתיר מצב כזה מה הדגשים בנושא הצניעות שעליהם יש להקפיד.

ושוב חשוב לציין שמדובר באבות בלבד ולא בחברים או בנים אחרים.

תשובה

ב"ה

שלום,

ניתן למצוא דרך לקיומה של הכתרה בה יוכלו האבות להשתתף- ללא ריקוד ותנועה, ללא שירת של פחות משלש בנות, ועוד.
אבל,
זוהי הכתרה שלא מאפשרת להוציא לפועל את כוחות היצירה של הבנות. לפיכך, לא הייתי ממליץ לקיים מסגרת כזו של הכתרה. חלק ממהותה של ההכתרה מחבר אותנו להזדמנות של הבנות להוציא אל האור את כישוריהן המגוונים. לשיר, לרקוד, לקפוץ, לשמוח. אינני חושב שנוכחות האבות 'מצדיקה' קפאון יצירתי.

לכן - נראה לי שנכון יהיה לקיים הכתרה ללא אבות

כל טוב,

שי