השתכרות בשבת זכור

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 18/04/05 17:45 ט בניסן התשסה

שאלה

היתי במכינה בקשת לפני פורים אחרי שבת זכור והתלמידים אמרו שהרבנים מצאו פירצה להשתכר בשבת זכור והם השתכרו. האם הפרצה הזו הגיונית?

תשובה

לא מובן לי הביטוי 'פירצה'. רבנים לא מחפשים פרצות להסתנן דרכם, אלא הולכים בדרך חינוכית מוגדרת.
אמנם לא ידוע לי על עניין מיוחד להשתכר בשבת זכור, אך חסידים מרבים לשתות בכל השנה כחלק משמחה של מצווה. יש מקומות שגם אם בכל השנה כולה לא שותים, בחדש אדר שבו מרבים בשמחה, מרבים גם קצת בשתייה. כמובן לא מדובר על שכרות מנוולת שבה אדם מאבד את מותר האדם מן הבהמה, אלא על התבשמות בבחינת 'יין ישמח לבב אנוש'.
דרך אגב, אם היית במכינה מדוע שאלת רק את התלמידים ולא את הרבנים? (יש דרכים לפנות לרבנים גם לא דרך האינטרנט...)