השפעה על זוג שייפרד

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 16/10/04 19:58 א בחשון התשסה

שאלה

שלום.

חברה שלי יצאה עם בחור שהתברר כבחור מאד לא טוב. בררנו עליו והסתבר שהוא באמת בחור גרוע. אני ואבא של הבחורה גרמנו לה להיפרד ממנו. אני מרגישה שפעלתי נכון ושהצלתי בחורה טובה מחיים גרועים אבל עדיין אני גרמתי לפירוד של זוג ואני מרגישה רע עם זה.

נוסף לזה האמא של הבחור אמרה שמי שהיה אחראי לפירוד הזה היא מקפידה עליו מאד.

מה יש לי לעשות עם זה?איך אפשר לבטל דבר כזה?

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה
עשית דבר טוב בהחלט ואין לך מה להתלבט לגביו, זאת בתנאי שהבירורים היו מבוססים ועמדו בקריטריונים ההלכתיים של "לשון הרע" לתועלת, צריך לקחת בחשבון שישנם לעיתים אנשים המנסים לפגוע בבן אדם ולהפיץ עליו סיפורים שקריים.
מעבר לכך יש להבחין תמיד בין הטווח הקצר לארוך, זה ברור שאם נוצרו קשרים אישיים ורגשיים קשה בטווח הקצר לזוג ולסובבים הקרובים עם הפרידה והצד הרגשי משחק כאן תפקיד מרכזי.
אך בטווח הארוך בודאי הבחורה תמצא בחור טוב וראוי ואז הכל יישכח ויעבור ובפרט שיתכן שהצלת את חברתך מקשר לא טוב ואם היית מחרישה לעת הזאת מי יודע אם לא היית מצטערת ימים רבים.
בהצלחה וכל טוב