השמש חוזרת למקומה?

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 08/08/14 15:30 יב באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

מה כוונה בזה שהשמש חוזרת למקומה פעם ב28 שנים?

תשובה

שלום
הכוונה שכל הכוכבים חוזרים למקומם כפי שהיו בעת שנתלו בשמיים בבריאת העולם, מברך "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם עושה מעשה בראשית". מאורע זה קורה כל מחזור גדול של חמה, היינו אחת לעשרים ושמונה שנה.

לעולם זמנה של ברכת החמה ביום רביעי בבוקר, כיום בריאתה. בפעם הקודמת היה זמנה בד' בניסן תשמ"א. וזמנה של ברכת החמה הבאה יהיה בי"ד ניסן תשס"ט, ולאחר מכן בכ"ג בניסן תשצ"ז.

ולהרחבה ומקור התשובה ראו בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבת הר ברכה
http://ph.yhb.org.il/10-15-11/
בברכה אייל משה