השם

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 17/10/06 11:54 כה בתשרי התשסז

שאלה

האם השם פאני טוב כי אני לא מתחברת אלי האם אני צריכה להחליף אותו או להוסיף שם אשמח אם תענו לי בהקדם תודה פאני

תשובה

בס"ד
שלום לך
בספר קוהלת (פרק ז פסוק א)כתוב "טוב שם משמן טוב" ואמרו על זה חז"ל שיש שם שאביו ואימו של אדם קוראים לו ויש שם שאדם קונה לעצמו ע"י מעשיו הטובים ובזה הקב"ה קורא לו. המעשים הטובים הם "השם הטוב" של האדם, לא השם החיצוני שכותבים לו בתעודת הזהות הוא שמו הטוב. אמנם אם יש לך שם עברי בודאי שראוי לך לקרוא לעצמך בשמך העברי ואם לא את יכולה להחליף את שמך לשם אחר עברי שמשמח ומעודד אותך. בדקי קודם, אולי יש טעם לכך שקראו לך בשם פאני? אולי זה על שם אדם טוב וכד'?
בכל אופן העיקר הוא השם שאדם עושה לעצמו במעשיו הטובים.
שתהיה לך שנה טובה
אחיה שלמה אמיתי