השכרת דירה לתייר גוי

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/14 15:41 ג בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום רב,

ישנו טרנד בשנים האחרונות להשכיר דירות דרך האינטרנט לתיירים מחו"ל, שאלתי היא האם מותר לי להשכיר לגוי את הדירה שלי למספר ימים, או יותר, מדובר בתיירים מכל העולם, שמגיעים לתיירות בארץ, וישנה אפשרות להתכתב עם האורח עצמו לפני שמשכירים, ולברר האם הוא עובד ע"ז או לא.

שאלה שנייה, מה לגבי ענייני הכשרות? מה עלי לעשות במידה ואכן מותר, והשכרתי לו את הדירה והוא השתמש בכיריים ובשיש, כמובן בכלים שלו ולא שלנו.

יישר כוח

תשובה

שלום
א. מותר (שו"ע יו"ד קנא).
ב. אפשר להניח רשת בתוך הכיור ולבקש מהם שלא יניחו מאכלים חמים ישירות על השיש (אפשר לטעון שהוא מאד רגיש..)אחרי שהשכירות נגמרת ליתר בטחון יש להכשיר את המטבח.
בברכה אייל משה