השוכרת מתחתנת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/04/08 14:30 כז באדר ב'

שאלה

שלום. אני יוצאת בשעה טובה, מחדר ששכרתי בדירת שותפים. כשנכנסנו לדירה-אני והשותפות, היו בדירה מעט רהיטים. בנוגע לשולחן כתיבה מסויים ששותפים קודמים השאירו, בעלת הבית אמרה שניתן לזרוק אותו, להפטר ממנו. בסופו של דבר אני קצת שיפצתי אותו ולקחתי אותו לשימושי. כעת אני רוצה לקחת את השולחן איתי. השאלה היא אם מחובתי לשאול/להודיע לבעלת הבית על כך שאם לא כן יהיה כאן סוג של גזל, או-שכיוון שהיא ויתרה עליו בזמנו (לפני 4 שנים)הוא כבר שלי לגמרי. יצויין שחשוב לבעלת הבית שיהיו רהיטים בדירה כדי שהיא תוכל להשכירה כ'מרוהטת חלקית'(עוד יצויין שיש לה נטייה קמצנית משהו... לכן אני חוששת לשאול שמא היא תסרב או תדרוש תשלום)

תודה רבה

תשובה

שלום וטוב.
אם בעלת הבית אכן אמרה שהיא מפקירה את השולחן, הוא שלך, ואינך צריכה להיוועץ בה לפני שאת לוקחת אותו.
מזל טוב ובשעה טובה.