השגחת הקב"ה בעולמו

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/11/02 20:27 כה בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד!, תמיד בשמחה...

הייתי רוצה לשאול את הרב מספר שאלות שכבר מעסיקות אותי הרבה זמן ואין לי תשובה עליהם, וככל שאני חושבת עליהם יותר האמונה שלי יורדת יותר ולכן כבר הרבה זמן שאני לא מתעסקת בשאלות מהסוג הבא:

ראשית כל אבקש מהרב שיציין לי מקורות מהתנ"ך שבהם נאמר כי הקב"ה חי לתמיד? שכן אנחנו מאמינים שהוא ברא את העולם...אבל אולי בראו ויותר איננו קיים?

שנית, שאלה זאת קצת יותר מורכבת ואני יודעת שאין עליהה תשובה ממש...אבל אולי הרב ינסה להסביר לי איך זה הגיוני שהקב"ה נוצר? אולי נוצר זה לא טוב כי יגידו "הוא לא נוצר הוא היה מאז ומתמיד"-אבל איך? פשוט סתם ככה?...

ושאלה אחרונה, איך אני יודעת שהיהדות זאת הדת האמיתית? שהרי כ"כ הרבה דתות שונות יש? איך אפשר לדעת מהי הדת האמיתית והנכונה??

כי באותה מידה שאנחנו פוסלים את שאר הדתות כך הם את שלנו אז איך נדע מה הנכונה? ונאמין ביהדות רק מפני שנולדנו יהודים??

(אם הרב יכול לא לענות על השאלה איך אלוקים קיים לא בדרך משל, או לא רק בדרך משל..זה יעזור)

תודה!!

תשובה

שלום
1. אם הוא אינו קיים, מי מקיים בכל יום תמיד מעשה בראשית?!
2. מה זה משנה אם הוא "נוצר" או ש"היה כך", - העיקר שהוא קיים.
3. הדרך לדעת שהיהדות היא הדרך האמיתית, היא ללמוד ספר הכוזרי לריה"ל.

שלום
אייל קרים