השבת אבידה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 00:16 כט באדר התשסט

שאלה

שלום

לפני כמה ימים מצאתי על ספסל ליד תחנת אוטובוס פשמינה (מין צעיף), הצעיף היה מקופל כאילו מישהו שכח אותו. אז לקחתי את הצעיף ובגלל שלא היה לי אמצעי כתיבה השארתי פתק קטן עם הפלאפון שלי. רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות איתו וכמה זמן להחזיק אותו אצלי.

בנוסף אני לא יודעת אם הפתק מספיק גלוי אז לשוב לשם ולשים פתק חדש או שזאת אבידה שמי שאיבדה סביר להניח שלא תבוא לחפש(מדובר על צעיף שעולה בסביבות ה20 ש"ח. אשמח לדעת כיצד לנהוג.

בתודה מראש...

תשובה

לשואלת שלום,

הצעיף המקופל כנראה נשכח.
אם היית משאירה אותם שם אולי הבעלים היו באים לחפש אותו.
כעת אין טעם להחזירו כי אולי הבעלים כבר היו חיפשו והתייאשו.
אחרי שלקחת אותו חובה עלייך לעשות כל דבר אפשרי לחפש את האדם ובוודאי לדאוג שישאר שם פתק לאורך זמן גדול וברור ובו מספר הטלפון שלך. כמו כן אם יש בסביבה מוסד ציבורי מכולת וכד´ כדאי גם שם לשים פתק.

אם לא יבוא לקחת את הצעיף תוך שנה תוכלי להשתמש בו אחרי שתרשמי לעצמך כמה הוא שווה ושאם יבוא בעל הצעיף תשלמי לו את הסכום
בברכה
דוד לוי