השבת אבידה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 27/11/02 23:34 כב בכסלו התשסג

שאלה

שלום הרב

1.

אני לומד בישיבה בה יש מספר ממש לא מבוטל של תלמידים, ויחסית שכיח שמוצאים עט מסתובבת לה לבדה.

במקרה שכבר ניסיתי לברר אם למישהו נאבדה עט כהאי גונא (עד כמה שיכולתי בסביבתי), מה לעשות?

כמובן שמדובר שאין סימן מובהק על העט, ובנוסף מאוד סביר להניח שהמאבד התיאש.

2.

לפני כבערך חודשיים מצאתי שעון יחסית יקר.

תליתי מודעות בכ"מ מקומות בישיבה אך עד עכשיו לא נמצא המאבד.

כמה זמן עוד לשומרו אצלי, ומה לעשות לאחר שעבר זמן זה?

בתודה,

אריאל

תשובה

שלום רב,
א. אם אין סימן מובהק על העט יש בעיה אחת של יאוש שלא מדעת כלומר שהוא הרים את העט לפני שהמאבד התייאש, לכן ישתמש בעט וירשום בפנקס שהוא מצא עט ואם מחר מישהו יבקש ויוכיח בטביעות עין או בעדים שזה שלו, אז יקנה עט כזה ויתן לו.
ב. אם השעון יקר, יהא מונח עד שיבוא אליהו אך אם השעון לא מאד יקר מעיקר הדין כיוון שהגיוני שכבר כולם ראו את המודעה, אין יותר חובה להכריז, ואז בנוגע להשתמשות בשעון, זה תלוי מתי היה היאוש של המאבד ואז הדין כמו בא'
בברכה,
צבי קוסטינר.