השבת אבידה והפקר

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 29/08/06 23:11 ה באלול התשסו

שאלה

שלום

מצאתי שתי אבדות שונות (צמיד ותיק עם בגדים) ופרסמתי מודעות באיזורים בהם מצאתי אותם.

א. כמה זמן עלי לחכות עד שיהפכו להיות "הפקר"?

ב. האם מותר לי להשתמש בהם כאשר הם הפקר?

ג. אני גרה בעיר וסביר להניח שהורידו את המודעות שתליתי בתוך 24 שעות. האם עלי לתלות שוב?

בתודה רבה מראש.

תשובה

עלייך להכריז עד שכמות האנשים הרגילים לעבור באותו מקום תוכל לדעת על המציאה. אם המודעות לא החזיקו שבוע כדאי לפרסם שוב. (מתוך הנחה שבדר"כ שבוע זהו פרק הזמן הנידרש כנ"ל). לאחר שעבר הזמן יש לשום את המציאה בהערכה כספית ולכתוב על פתק את ערכה, ולאחר מכן ניתן להשתמש (ובמידה והבעלים ימצאו עלייך לתת להם את הערך הכספי שכתבת בפתק).
הרב בר-אלי