השבת אבדה?

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 16/06/05 22:56 ט בסיון התשסה

שאלה

בס"ד ובהשתדלותינו

לכבוד הרב השלום והברכה,

בתחילת שנת הלימודים מצאתי בדרכי מן הישיבה לתחנת האוטובוס כרטיסיה שיש עלייה הרבה סימנים כגון ציורים ושם באנגלית. כל פעם דחיתי את כתיבת המודעה ולבסוף קרה שאני יושב כאן מול המחשב ושולח לך שאלה מה לעשות כשעברו בסביבות ה-8 חודשים ממועד מציאת האבדה בלא שהכרזתי?!

בתודה מראש.....

תשובה

שלום וברכה

אם בשעת המציאה הכרטסיה היתה בלויה (נראה שנפלה זמן רב קדם) הרי היא שייכת לך. אם היה נראה שהיא כחדשה ועדין לא התיאשו ממנה הרי שהיא אינה שלך. יש לשקול להכריז עכשיו אולם אסור לך להשתמש בה

בברכה
מאיר נהוראי