הרשמות לאתר מארץ אחרת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/07/12 11:38 ג באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום הרב

שבוע הבא אני קונה מכשיר שנקרא ipad. לפני שאני מוריד משחקים, אני צריך לפתוח חשבון, שם קימת אפשרות של בחירת ארץ (לפי בחירתי), אני יכול לכתוב ארה"ב? (כי קים אתר מסוים שעובד רק על חנות האפליקציות של ארה"ב).זה לא משנה כלום, אני רוצה לעשות את זה רק כי אתר מסוים עובד רק שאני כותב ארה"ב.

תודה

תשובה

בעזה"י

שלום,

כמה שאני מכיר בעמצעות החיבור לאינטרנט רוב האתרים מסוגלים לאתר את ארץ המוצא של המשתמש- אולם לעצם העניין:

אם שינוי הארץ נועד לאפשר לך רווח על חשבון החברה/האתר שלא מעוניינת לתת אותו למי שנמצא מחוץ לארה"ב - והם נותנים לך את ההטבה הנ"ל על דעת זה שאתה חי/גר/פועל בארה"ב לענד"תי יש כאן גניבת דעת וזה אסור.

אם אין בכך קניית רווח או זכות מיוחדת, אלא מדובר על בחירה סרוור יותר מהיר וכד' ואין הפסד של האתר שהוא מעוניין לתת רק למי שפועל בארה"ב יש לכאורה מקום להחמיר.

כדאי לבדוק את הדברים מול רב עם יותר פירוט של השירות והאתר הנדרש.

בברכה
אור