הריון בסימן שאלה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 11/09/13 15:34 ז בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב,

אני נמצאת בטיפולי פוריות מזה שנה. ביום שני ה-2/9 עברתי שאיבה וביום רביעי ה- 4/9 (ערב ראש השנה) עברתי החזרה של שני עוברים. הוזמנתי לבדיקת דם להריון ביום ראשון 15/9 שלאחר יום הכיפורים. שאלתי היא כיצד עליי לנהוג ביום הכיפורים. מצד אחד ההיריון בסימן שאלה, אולם מצד שני, אנחנו מתקשים מאוד להשיג את ההיריון ולכן אני מאוד מאוד חוששת לסכן אותו באיזושהי צורה...

אודה לתשובתך בהקדם,

רחלי

ד"א, אני יודעת עד כמה זה רלוונטי אם בכלל, אבל אציין בכל זאת שאני אדם חילוני מאמין.

תשובה

לשואלת: שלום,
באופן עקרוני אישה מעוברת חייבת לצום אבל במה שנוגע בנסיבות המיוחדות שלך ועד כמה זה משמעותי רפואתי אני מציע לפנות למכון פוע"ה המתמחים בעניין בטל: 6515050 ירושלים.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה