הרחבת המשפחה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 09/09/02 11:03 ג בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

בתי הרביעית חולה מזה 3 שנים באפילפסיה קשה ועד היום לא הצליחו הרופאים לאזן את מצבה. זה אומר שאחת לשבוע- שבוע וחצי היא מושבתת כליל וגם לאחר מכן היא מתפקדת לא כ"כ טוב במשך כמה ימים. באופן כללי, היא הדרדרה מילדה בריאה ,ופקחית לילדה המפקדת פחות ופחות מבני גילה.

עם פרוץ המחלה חנני הקב"ה בילדה מקסימה אשר גידולה קל ב"ה והיא היום בת שנתיים וחצי עד 120.

מזה חצי שנה אני מתייסרת ומתחבטת בשאלת הרחבת המשפחה. לכאורה, בתי הצעירה כבר יצאה מגדר יונקת וזהו הזמן המתאים אולם כיון שאני יודעת את כל הקשיים הכרוכים בגידול תינוק עם עוד ילדה שלא מתפקדת והיא כבר בת 6.5 וקשה לי פיסית להרים אותה וכו אני מאד מאד מתחבטת. עם כל יום שעובר אנחנו מקוים שהישועה תבוא, אבל בינתיים היא מתמהמהת לצערנו, החשש שמא היא סופלת ממשהו תורשתי גם הוא נושף בערפנו (בינתיים עוד לא הצליחו להוכיח זאת אבל הרופאה מתעקשת בזה כך) וגם אני לא נעשית יותר צעירה (מלאו לי 36 לפני ר"ה)

ואולי אין מקום כלל לכל ההתלבטות ועלי ללכת בתמימות ולהיות גיבורה כי זה רצון ה'?

אני יודעת שהייתי צריכה לפנות למרא דאתרא שלנו אולם בעלי עד היום לא מצא את שעת הכושר לפנות אליו בעיניין אישי למרות ואולי בגלל שהוא לומד עמו חברותא.

תודה על ההקשבה וההתיחסות.

תשובה

שלום לשואלת,
אין לי אלא לצטט את המשפט הנכון שכתבת:"אין מקום כלל לכל ההתלבטות ועלי ללכת בתמימות ולהיות גיבורה כי זה רצון ה'".
שלמה המלך אמר:"הולך בתום ילך בטח"(משלי י,ט).
יה"ר שתלדי ילדים בריאים ושלמים לחיים טובים ולשלום.
בברכת גמר חתימה טובה,
שמואל זעפרני